Ödenen Sigorta Primleri Hangi Şartlarda Toptan Geri Alınabilir?

Tüm çalışanlar, çalışma hayatları boyunca malullük, yaşlılık ve ölüm risklerine karşı ya da kısa vadeli olarak geçici risklere karşı önlem almak için sigorta primi öderler. Bu primler hizmet akdi ile bir işyerinde çalışanlar adına işvereni tarafından, kendi adına çalışanlar içinde kendileri tarafından her ay Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenir. Ödenen bu primler, uzun vadeli sigorta primleri, kısa vadeli sigorta primleri ve genel sağlık sigortası primleridir. Ödediğimiz veya adımıza ödenen bu primlerin bir kısmının karşılığını çalışma sürecimizde alırız. Hastalık, analık, iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle çalışamadığımız her gün için geçici iş göremezlik ödeneği olarak, sağlık kuruluşuna başvurduğumuzda tıbbi ürün ve hizmet olarak yararlanırız. Ancak ödediğimiz bazı primlerin ise şartlarını yerine getirmezsek faydasını göremeyiz. Peki, şartlarını yerine getiremediğimiz için atıl kalan ödenmiş primlerimiz ne olacak? Geri alabilir miyiz, alırsak hangilerini alırız. Bu yazımızda bu konuyu işleyeceğiz.
Ödenen bu primlerin sigortalının kendisine ve hak sahibine toptan geri ödenmesi iki durumda söz konusudur.
1- Yaşlılığa Bağlı Toptan Ödeme: Sigortalı olarak çalıştığı işten ayrılan sigortalının veya işyerini kapatan sigortalının emekli olabilmesi için gerekli yaş şartını doldurmasına rağmen diğer şartlarını yerine getirememesi nedeniyle malullük, yaşlılık aylığı bağlanamaması durumunda, sigortalının ödediği primler yazılı istekte bulunmasıyla kendisine ödenir.
2- Ölüme Bağlı Toptan Ödeme: Sigortalının ölümü halinde, hak sahiplerine aylık bağlanamaması durumunda, hak sahiplerinin yazılı talepleriyle kanundaki hakları oranında kendilerine toptan ödeme yapılır.
Hangi primler geri verilir?
4/a (eski SSK’lı) sigortalılar için, 1 Ekim 2008 tarihinden önceki kendi adına ödenen hem işçi primi hem de işveren primi, 1 Ekim 2008 tarihinden sonra ise sadece kendi ücretlerinden kesilen işçi primlerden,
4/b (eski Bağ-kur’lu) sigortalılar için, 1 Ekim 2008 öncesi ve sonrası ayrımı yapılmaksızın ödedikleri primlerden,
malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primleri toptan ödenir. edilir. Ayrıca sigortalıların varsa hizmet borçlanmaları (askerlik borçlanması vs), isteğe bağlı sigorta primleri toptan ödemeye dahil edilir.
Hangi primler iade edilmez?
Kısa vadeli sigorta kolları kapsamında; iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık ile genel sağlık sigortası için ödenen primler iade edilmez.
Primlerin Güncellenerek Ödenmesi
1 Ekim 2008 tarihinden önceki primler için güncelleme yapılmayıp, 1 Ekim 2008 tarihindeki toplam prim tutarına, yazılı talep tarihi ile 1 Ekim 2008 arasındaki süre kadar güncelleme katsayısı ile güncellenerek toptan ödenmekte,
1 Ekim 2008 tarihinden sonraki iadeye konu primler de, primin ait olduğu yıldan talep tarihine kadar güncelleme katsayısı ile güncellenerek ödenmektedir.
Prim iadesi için başvuru şartları:
Yaşlılığa bağlı iade için,
- Herhangi bir işyerinde çalışan sigortalılar (4/b) için işten ayrılmış olmak, 4/b sigortalılar da işyerini kapatmış olmak,
- Yaş şartını doldurmuş olmak, (eski SSK’lı ve Bağ-Kur’lu kadınlar için 58, erkekler için 60 yaş)
Şartlarını yerine getirenler, tahsis talep dilekçesi ile bağlı bulundukları sosyal güvenlik kurumu il müdürlüğü veya merkezine başvurmaları gerekir.
Ölüme bağlı toptan ödeme talebinde bulunan sigortalının hak sahipleri ise, tahsis talep dilekçesi ile birlikte,
Çocuklardan, 18 yaşını doldurmayanlar hariç, 25 yaşını doldurmamış durumdaki öğrenim görenler eğitim gördükleri okullardan alacakları öğrenci belgesi,
Çalışma gücünün %60’ını kaybetmiş durumda malul olanların sağlık kurulu raporu ile
Başvurularını yapmaları gerekir…

76 yorum:

  1. 18.05.2009 tarihinde emeklilik dilekçemi bakırköy ssk verdim işlemlerim tamamlanmasına rağmen henüz bir sonuç alamadım emeklilğimin çabuklaştırılması için ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli aylıklarının daha erken bağlanması ve hak sahiplerinin mağdur olmaması için aylık bağlama sürecini 15 gün gibi bir süreye indirmek için gerekli çalışmaları yapmaya çalışıyor. Ancak, sigortalının farklı sigorta kollarında hizmetinin bulunması, farklı illerde hizmetlerinin bulunması aylık bağlama sürecini oldukça uzatıyor.
    Siz durumunuzu aylık için başvurduğunuz SGK müdürlüğüne başvurarak sorun, hangi aşamada olduğunu eğerki aylık bağlanmasında herhangi bir sıkıntı olup olmadığını öğrenin. Normal şartlarda 2-3 aylık süre alabilmekte..

    YanıtlaSil
  3. ben 1971dogumluyum.1992 yılının temmuzunda 1478 gün ile işten çiktım ve daha sonra hiç çalışmadım.şu anda yeniden çalışmaya başlasam ne zaman emekli olurum veya sigortasız günleri borçlanıp topluca ödeyip emekli olmayı hak kazanırmıyım.çalışmaya başlarsam ssk mı bağkur mu avantajlı.yardımınız için şimdiden teşekkürler. aygül uzunoğlu

    YanıtlaSil
  4. Sayın Aygül Hanım,

    1971 doğum tarihi ile, 1992 yılında işi bıraktığınızdaki mevcut prim gün sayınızla, 18 yaşından önce sigortalılığınız başlamış görünüyor. O nedenle, sigortalılık başlangıcınız 1989 yılının 18 yaşını doldurduğunuz ayı itibariyle başlar.
    Sigorta başlangıcınızın 23 Mayıs 1989 tarihinden sonraki bir tarihte başladığını varsayarsak, 20 yıl sigortalılık süresi, 45 yaş, 5300 prim gün sayısı ile emeklilik şartlarına tabisiniz.
    Sizin için en uygunu, SSK şartlarında, yani yeni kanunda 4/a sigortalısı olarak prim ödeme gün sayınızı 5300 e tamamladığınız tarihte emekli olabilirsiniz. Kalan prim gün sayınız, 3822 gündür. Herhangi bir işyerinde sigortalı olarak bu prim gün sayınızı tamamlamanız durumunda takriben 10 yıl 7 ay sonra emekli olabilirsiniz.
    İsteğe bağlı sigortalı olarak veya Bağ-Kur kapsamında prim öderseniz, prim gün sayınızı 9000 güne tamamladığınız tarihte emekli olabilirsiniz. O da hiç ara vermeden takriben 21 yıl prim ödemeniz anlamana gelir. En erken emeklilik SSK şartlarında 10 yıl daha çalışarak eksik prim gün sayınızı tamamlamaktan geçiyor...
    Geriye dönük borçlanma imkanı maalesef bulunmamaktadır.

    YanıtlaSil
  5. İyi çalışmalar
    Ben 28 yaşındayım ve yaklaşık 2.100 gün için primlerim en yüksek dereceden yatırıldı.2 yıl önce son çalıştığım işyerinden ayrıldım ve hiç çalışmadım.Primlerimin tutarı 32.000 TL ve artık SSK ya bağlı olmayacağım,kuvvetle muhtemel BAĞ-KUR lu olacağım.
    BU şartlarda birikmiş primlerimi alabilir miyim ?
    Alabilirsem hangi yol veya yollarla alabilirim ?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. merhabalar,

    sigortalı olarak çalıştığınız dönemde adınıza ödenmiş primleri alabilmeniz için öncelikle emeklilikte gereken yaş şartını yerine getirmiş olmanız gerekmektedir... Sigorta başlangıcınızı belirtmediğiniz için emeklilik yaşınızı bilemiyorum. Tahmini 60 yaş şartını yerine getirdiğiniz zaman, adınıza ödenmiş primlerin iadesini talep edebilirsiniz. şu anda maalesef talep edemezsiniz.
    Sigortalılığınıza bağ-kur kapsamında devam edecekseniz, önerim adınıza ödenmiş sigorta primlerinizi bağ-kur hizmetinizle birleştirip emekliliğinizde kullanmanızdır. Daha az prim ödemiş olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1971 01\ 07
      Doğum tarihi
      Başak sigorta da sigortalı oldum.
      1995\ 1996 da prim yatırdim ve
      Bir daha prim ödemesi yapmadım..
      Her hangi bir hastahane de muayene bile olmadım ve ben bu yatırılan prim ücretini ..
      Geri alabilir miyim nasıl olur bana yardımcı olur musunuz ..
      Saygılar efenim

      Sil
  7. Merhaba
    1971 mart ayı itibariyle 5 yıl normal sigortalıyım.suan 54 yasındayım adıma yatırılmıs olan birikmiş primleri talep edebilir miyim?
    teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  8. merhabalar,
    yaş şartını doldurmuş olmanız halinde, (kadın sigortalılar için 58, erkek sigortalılar için ise 60 yaş şartı), adınıza yatırılan işçi ve işveren primlerinin iadesini talep edebilirsiniz... Ama bu yaşta talep edemezsiniz...

    YanıtlaSil
  9. merhabalar. annem 2000 yılında vefat etmiştir. fakat 1996 yıllarında 1 senelik ödenmiş ssk primi bulunmakta. bu ödenen primleri geri alabilme şansımızın olup olmadığını bilmiyoruz. bilgilendirirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Annenizin hak sahibi olarak, SGK il müdürlüğüne veya SGK merkezine başvurarak prim iadesi talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için, tahsis talep dilekçesi ile başvurunuzu yapabilirsiniz..

      Sil
    2. Bu konuda ne yaptınız benim de babam vefat etti emekli olmadan 1700 gün prim yatırmış ben babam vefat ettiğinde 30 yaşındaydım tek varisi benim ne yapmalıyım

      Sil
  10. 1576 gün prim ödemişliğim var yaşım 67 her hangi bir yerde çalışamamaktayım kımi emekli olabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      En erken emeklilik için,
      Ödenmiş prim gün sayınızı 3600 güne çıkartıp, 15 yıllık sigortalılık süresini tamamlamış olmak,

      ya da 5400 güne tamamlayarak eski bağ-kur (4/b) kapsamında emekli olmaktır.
      Yaş sorununuz görünmemekle birlikte, geriye dönük yapabileceğiniz herhangi bir hizmet borçlanması veya tarımsal faaliyetinizden dolayı tescil imkanınız varsa kullanmanız erken emekliliğinizi sağlar...

      Sil
  11. Mükemmel paylaşımlarınız var,bu paylaşımlarınızdan dolayı Wordpress tasarım firması olarak teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim... faydalı olabiliyorsam mutluluk duyarım...

      Sil
  12. 1998 den buyana ssk prımlerim odenıyor odenen prımlşerımı gerı alabılırmıyım gecmıstekı ssk mı ıptal ettırmek ıstıyorum ne yapmalıyım 32 yasındayım

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, 01.03.2013 - 31.10.2013 tarihleri arasında 8 aylık isteğe bağlı bağkur primi ödedim. Genel sağlık sigortası yerine emeklilikte faydası olacağından bu yolu tercih ettim. 1 Kasım itibariyle ssk'lı oldum ve şuan çalışmaktayım. Acaba bu ödediğim 8 aylık primi geri alabilirmiyim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Dursun Bey,
    Annem için bir konuda size danışmak isterim. Annem şu anda 60 yaşına girdi ve 1800 gün kadar bir ödenmiş sigorta toplamı var. Bunu geri alabilmesi mümkün müdür ve ne yaparak alabilir? Çok teşekkür ederim. Hakan Ö.

    YanıtlaSil
  15. merhaba ben türk vatandaşlığından çıkıp polonya vatandaşlığına geçeceğim. şuan 27 yaşındayım vatandaşlıktan çıkma durumunda yatırılan 65.000 tl tutarındaki sigorta ödememi (4A) geri alabilir miyim ? Alamazsam eğer vatandaşlıktan çıktıktan sonra bu para ne olacak veya nereye gidecek ? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  16. merhabalar..2011de kardeşimi bir trafik kazasında kaybettim.annemin kendi maaşı olduğundan maaş bağlanma şartları oluşmuyor ancak yıllarca ödenmiş primleri var içeride.bunları bir şekilde talep etme hakkımız var mıdır?nasıl bir yol izlemeliyiz.şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  17. merhabalar ben 11/2009 işe başladım ve bu bugüne kadar toğlam prim günüm 762 18.06.1991 doğumluyum 22 yaşındayım toplam ödenen pirim tutarım 762 ye 33 bin tl kadar bunu okul öğrenci belgesiyle geri ala bilirmiyim açık öğretim ile ve sanırım bende 7200 iş gününe giriyorum eğer alabilirsem daha sonra sıfırdan ssk ile çalışabilirmiyim hava alanında çalıştığım süre için çok yüksekten yatırlıldı ve şimdi yine hava alanına giricem eğer alırsam ve yine ssklı çalışırsam emeklilik sürem uzarmı yada hiç almaz isem 61 yaş yerine af ile daha erken emekli olabilirmiyim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  18. merhaba
    annem 59 yaşında 1500 yakın ödenmiş primi var ama. babam 61 yaşında 1500 gün ödenmiş primi var.emekli olabilmek için yeterli primlerini tamamlayamadıkları için emekli değiller.primlerini iade alabilirlermi teşekkürler.

    YanıtlaSil
  19. merhaba babam 1989 yılında bağ-kur ödemeye başlamıştır ve halen ödüyor ancak 1983 yılında da 65 gün sigortası yatırılmış babam şimdi emekli olabilir mi babamın doğum tarihi 1965 cevabınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. merhaba yurt disina gitcegim icin su ana kadar adima odenmis sigorta pirimlerimi alabilirmiyim 1998 de ssk baslangici

    YanıtlaSil
  21. merhaba 1998 yılı ağustos ayında ssk başlangıcım var.2009 yılı ağustos ayında ssk çıkışım oldu.o tarihten sonra çalışmadım.2010 yılında bi oğlum oldu.2011 yılında ikiz kızlarım oldu.toplamda 2647 gün prim ödemem var.prim ödemelerimi geri alabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  22. merhaba annem vefat etti :( size sorum sgk ya ödenen primleri varisleri alabilirmi.ayrıca emekli sandığından dul olduğu için yararlanabiliyodu annem ve dedimin maaşını da alıyordu.bu sgk la olan durumu etkilermi.ne yapmamız gerekir.cvp için şimdiden tşkler.iyi günler

    YanıtlaSil
  23. Merhaba ben 12.09.2007 tarihinde SSK lı olarak ise basladim ve 18.08.2011 tarihinde ise emekli sandığına geçtim.emekli sandığına gecmeden önceki yatırılmış olan primlerimi nasıl alabilirim.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba kardesim %90 ozurlu ve biz bunun sagliktan yararlanmasi icin prim odedik sonradan bizi birinin uyarmasiyla babamin ustunden yararlanmasinibsagladik sgk bize 400 tl bir odeme cikardi bu parayi nasil iptal ederiz ve odediklerimizi nasil geri alabiliriz

    YanıtlaSil
  25. Merhaba ben 10/09/1996 ssk girişliyim 1978 doğumluyum yaşım 36 ve şuan itibariyle birikmiş 2400 iş günü primim var. fakat yurt dışına yerleşmek için kısa bir süre sonra gideceğim geri dönmeyide düşünmüyorum. yaklaşık 80bin tl birikmiş bunu başvuru yapsam geri alabilirmiyim.

    YanıtlaSil
  26. Babam 61yasinda emekli olmasi icin hayli birprime ihtiyaci var emekli olmadan ssk olan birikmis primlerini alabilirmi tteşekkür ler

    YanıtlaSil
  27. Dijital baskı ve evlenme tekilifi afişleri : http://www.dijitalbaskiizmir.org

    Plotter folyo kesici makinası fiyatları ve satışı için : http://www.plotterilan.net

    Araba aksesuarları fiyatları ve satışı : http://www.arabaici.com

    Olympos reklam imalat : http://www.olymposreklamimalat.com

    YanıtlaSil
  28. merhaba, 350 tl bağkur primi ödüyorum.ilerde emeklilik yaşımı doldurduğum halde emekli olamazsam 350 tl aylık primlerimi geri alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
  29. Slm ben hasan yaşim 27 benım 2010 mart ayında ssk girişim var toplam prim 42 .319 tl ben ssk dan men edılmez istiyorum ben primi geri alabılıyormuyum ben hangi şart larda baş vurcagız yanı gerı alabılırmıyım

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar 15/3/2015 yılında ablam vefat etti.emekliliğini 11 ayı vardı evli olmadığı için ödenmiş primlerini kız kardeşleri olarak tahsis talep dilekçeli ile alma hakkımız varmı

    YanıtlaSil
  31. Merhaba1996 giris yaptim 2015 te cikis yaptim sigortada 32 yasindayim tekrar calismayi dusunuyorum 20 sene calismis oldum biriken paradan bi miktar cekebilirmiyim nerelere bas vurmam gerekiyor emekli olmam cin 56 yasinda olmam lazim ozamana kadar calisirim tesekurler

    YanıtlaSil
  32. Merhaba1996 giris yaptim 2015 te cikis yaptim sigortada 32 yasindayim tekrar calismayi dusunuyorum 20 sene calismis oldum biriken paradan bi miktar cekebilirmiyim nerelere bas vurmam gerekiyor emekli olmam cin 56 yasinda olmam lazim ozamana kadar calisirim tesekurler

    YanıtlaSil
  33. merhaba ben 23 yaşındayım ve ögrenciyim yazın çalıştığım iş yerinde 28 günlük sigortam yatırıldı 1200 tl ediyor. bunu nasıl alabilirim

    YanıtlaSil
  34. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  35. ben 2006 yılında babamı kaybettim yaklaşık 2700 gün primi yatırmış ama vefat ettiğinde sigortası yoktu benden başka varisi yok tek çocuğuyum ve duldu kendisi şimdi sgk da babamın yatırdığı primler duruyor ben bu primleri alabilirmiyim ben babam vefat ettiğinde 28 yaşındaydım bu arada yatan primleri topluca bana verirlermi yada bu konuda ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  36. Onceden sigortali olarak calistim ama artik dusunmuyorum yatan parami geri almam mumkunmu acaba

    YanıtlaSil
  37. Hocam kolay gelsin benim sigorta başlama tarihi 2003 ün 10 uncu ayı prim gün sayısı 1230 1987 dogumluyum prim kaç olması lazım

    YanıtlaSil
  38. Hocam kolay gelsin benim sigorta başlama tarihi 2003 ün 10 uncu ayı prim gün sayısı 1230 1987 dogumluyum prim kaç olması lazım

    YanıtlaSil
  39. Hocam kolay gelsin. Babamın vefatından dolayı annem onun aylığını alıyor. Kendisinin emekli olabilmesi zor olduğu için kendi 8 yıllık primlerini devletten geri almak istiyoruz. 2008 4.ay ise başlangıç tarihi ve 2000 iş günü var 54 yaşında bu şartlarla babamdan kalan emekli aylığına bi sorun teşkil etmicek şekilde kendi prim ödemelerini geri alabilir mi?

    YanıtlaSil
  40. Merhaba 2014 yılında iş yerı actım ve 1 yıl bagkur odeyebildim şimdi ise maddi durumum elvermediği için yatıramıyorum dondurulabılrceğini de yeni öğrendim 27/02/1994 doğumluyum yatırmıs oldugum yaklasık 6500 tl yı geri alabılır mıyım ? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  41. 1995 Girişli SKK var Tabi arada boşluklarda var bugüne kadar yatırdıklarımı geri alabilirmiyim 75 doğumluyum bunun için nereye müracat etmem gerekiyor ne kadar zamanda bilgi alabilirim

    YanıtlaSil
  42. 58 gun sigortam var piramitleri yatık yas 23 onun parasını nasıl alabılirim

    YanıtlaSil
  43. Merhaba kolay gelsin 3000 gunden fazla gunum var yaş 37 bunun parasıni alma şansım varmi?

    YanıtlaSil
  44. Ben ilknur 77 dogumluyum 1994 de ssk girisim var 4585 prim günüm var .kac yaşında emekli olurum

    YanıtlaSil
  45. Ben ilknur 77 dogumluyum 1994 de ssk girisim var 4585 prim günüm var .kac yaşında emekli olurum

    YanıtlaSil
  46. kadınlar eşitlikte erkekleri sollamış 58,e 60 artık kadın erkek eşitliği değil kadın erkek üstünlüğü çıkmış

    YanıtlaSil
  47. Merhaba iyi günler ben şizofreni hastasiyim 2007 yılılında sigortam başladı toplam 2151 günüm var 2013 ten biride prim yatarım yok 1965 doğumluyum 52 yaşındayım malulen emekli olabilirmi yım olamazsam içerideki primlerini alabilirmiyiz tesekkurler

    YanıtlaSil
  48. ben annemden yetim ayligi aliyorum.bu primleri toplu olarak almam mumkun mudur

    YanıtlaSil
  49. Emaurri Odilon Kredi Sektörü, girişimcilere bir ülkedeki kredilere hızlı, şeffaf ve verimli bir şekilde kolayca erişme imkanı sunar. Müşterilerimize ve hizmet sunumlarımıza hizmet kalitemizi sağlamak için uzmanlığımız ve uluslararası standartlarımız, boş zaman, turizm, eğlence ve inşaat sektörlerinde önemli araştıma projeleri için uluslararası finansman projesi şirketleri, işletmeler ve organizasyonlar için ana tedarikçimizdir Ayrıca, bireysel kredi, Özel kredi, borç borcunun geri ödenmesi; İletişim E-posta: odilonfinancialsector@gmail.com

    YanıtlaSil
  50. Merhaba, adım Lori Dante, güvenilir kredi şirketi oldukları için kredi başvurunuz için Bay Dierk Conrad'la iletişime geçmek için mali yardıma (kredilendirme) ihtiyacınız olan herkesi tavsiye etmek için buradayım.

    * 3% faizli kredi oranı sunuyorlar.
    * Nakitsiz girişimci için sigorta.
    * Para için garanti.

    Intel Finance Firması, iyi kredi notu ile, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar. Ailem için yeni bir ev almak için $130.000 doların üzerinde krediye ihtiyacım vardı, Bay Dierk Conrad'ın borç için çalıştığı şirketle temasa geçtim ve stres içermeyen bir kredi olduğu için kredimi başarılı bir şekilde alıyorum.

    Bay Dierk Conrad ile kredi için lütfen iletişime geçin! E-posta: ( intelfinancefirm@gmail.com )

    Teşekkürler
    Lori Dante

    YanıtlaSil
  51. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para için garanti

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    Whatsapp: +15184181390
    Doğrudan posta
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  52. Merhaba!!!

    Mali yardıma mı ihtiyacınız var?

    * $1000 - $10,000,000 aralığında
    * 3% faiz oranı
    * Uygun fiyatlı kredi geri ödeme planları

    Her türlü krediyi şu adresten e-postayla almak için lütfen bizimle iletişime geçin: universalfunds1@hotmail.com

    İçtenlikle
    Selamlar.

    YanıtlaSil
  53. Ben Iowa City, ABD'de bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim, hastanede yönetimin internette nasıl çalıştığını ve bu yıl insan organlarını alıp satması için tekrar başladığımızı ilan etme fırsatını verdim. Böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postadan bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımızı iyi bir miktarda parayla ödüllendiriyoruz ve Organlarda uzmanız Cerrahide ve donör olarak risk yok o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  54. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Bu, sizin için tamamıyla zengin olmanız için bir fırsattır. Bizimle% 100 güvenli işlem garantisi veriyoruz ve garanti ediyoruz, her şey yasalara uygun böbrek bağışçılarına göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  55. Çok mutluyum, şu anda herhangi bir meşru krediye ihtiyacınız varsa onlarla iletişime geçebilirsiniz: plutocreditfinancier@gmail.com

    YanıtlaSil
  56. İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
    Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
    Ve eğer ilgilenirseniz bizim e-postamız: iowalutheranhospital@gmail.com

    YanıtlaSil
  57. Ben 60 yasindayim 700 gun um var primlerimi geri odenmesi olurmu sizce ne kadar aydinlatirsaniz sevinirim kolay gelsin

    YanıtlaSil
  58. Bir hayatı kurtarmak için bir böbrek satmak isteyen 18 yaşından büyük ciddi böbrek vericileri arıyoruz ve her bağışçı için iyi bir teklif ve diğer tazminatlarımız var.
    Bizim sürecimiz hızlı ve güvenliğiniz garantilidir.
    Lütfen bize ulaşın iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  59. Ben 1972 doğumluyum. SSK ya giriş tarihim 1987. Toplam gün sayısı 1650 günüm var.Paramı simdiden toptan nasil geri alabilirim. Şartları var mı

    YanıtlaSil
  60. Günaydın efendim / Madam.
    İşinizi genişletmek, borçları netleştirmek ve birleştirmek için bugün meşru bir kredi teklifi mi arıyorsunuz? Düşük kredi notu nedeniyle bankalar tarafından geri çevrildiniz mi? Genel finans kurumu ile hızlı kredilerinizi alın.
    Email: generalfinancecorporation.org@gmail.com

    YanıtlaSil
  61. Bir işletme kredisi, kişisel krediler, konut kredisi kredileri, araç kredileri, öğrenci kredileri, konsolidasyon için teminatsız krediler, proje finansmanı vb. Mi arıyorsunuz? Kredi için doğru çözümleriz! Şirketlere ve bireylere% 2 faiz oranı düşük ve uygun fiyatlı krediler sunuyoruz. Bu nedenle, acil ve güvenli bir krediyle ilgileniyorsanız. Daha fazla bilgi için, lütfen bugün bize e-posta gönderin: Via: Elegantloanfirm@hotmail.com.

    YanıtlaSil
  62. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  63. İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    creditcentercorp.usa@plutotrustcorp.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  64. Benim adım Rusya'dan Bayan Nadia Albert, Ve ben bugün Kredi ödünç alan Bay Russ Harry'nin yardımıyla mutlu bir kadınım. Kredi arayan herkesi bu Kredi şirketine yönlendireceğim. Bana ve aileme mutluluk verdi, 2 çocuklu bekar bir anne olduğum için hayatımın her yerine başlamak için 500.000,00 dolarlık bir krediye ihtiyacım vardı. Bu dürüst ve tanrı bir kredi ile bana yardım eden adam kredi borçlandırıcıdan korktum 500.000,00 ABD Doları, düşük bir oranda. O, Tanrı'dan korkan bir adamdır, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi geri ödeyecekseniz lütfen onunla iletişime geçin E-posta yoluyla Elegantloanfirm@hotmail.com / Whatsapp numarası + 393511617486

    YanıtlaSil
  65. Merhaba .. Benim adım Aydın Ertan ve Türkiye'nin vatandaşı, "Kredi Finansmanı Evi" adında bir kredi şirketine teşekkür etmek istiyorum. Banka tarafından kredi almaktan birkaç kez reddedildikten sonra reklamlarını aldım çevrimiçi denemeye karar verdim, çünkü bana yardım edecek kimsem yok ve neyse ki, bazı kağıt işleri imzaladıktan ve gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra kolayca kredi aldım ve tanıklığımı çevrimiçi olarak paylaşmaya karar verdim. Benim gibi aynı durum, her tünelin sonunda ışık olması ve sorunlarının çözümünü bulmaktan vazgeçmemesi umuduyla olabilir. Ayrıca, finansal desteğe ihtiyacınız varsa onlarla iletişime geçebilir ve ayrıca bilgilerini çevrimiçi ortamda nasıl edindiğinizi anlatabilirsiniz.

    E-posta adresi: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  66. İyi günler ! kredi talep eden tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirimde bulunmaktayız, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  67. Hepsi, Gıda süpermarket işimi farklı yerlerde kurmam için 1.000.000,00 USD tutarında bir kredi sağlamama yardımcı olan Elegant kredi firmasına teşekkürler. Son dört yıldır mali yardım arıyorum. Ama şimdi, kredi memuru Bay Russ Harry'nin tüm yardımı ile tamamen stresliyim. Bu nedenle, işini geliştirmek için fon arayan herkese yardım için bu büyük firma ile iletişime geçmesini tavsiye edeceğim ve bu gerçek ve test edilmiştir. Ona E-posta --Elegantloanfirm@Hotmail.com- veya Whats-app +393511617486 aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  68. Hello viewers all over the world, There is good news for you all today get your Blank ATM card that works in all ATM machines all over the world. We have specially programmed ATM cards that can be used to hack ATM machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at stores and POS. We give out this cards to all interested clients worldwide, We give out THE Blank ATM Card. Do you want to live a good life thought its illegal, its the easiest way to be a millionaire. it also has a technique that makes it impossible for the CCTV to detect you and you can only withdraw a total amount of $5,000 Dollars in a day on ATM Machine also avaialbel at cash delivery. We give up to $10,000.00 to $1,000,000.00 Dollars With our network hacking services. We can Recover all your lost money to Bitcoin and other Crypto currency, mortgage/realestate scams and fake ICOs within 48 hours or less. (Thomas Freddie Hackers) working together as a team to track down & to recover funds back from the most difficult internet SCAMMERS. NOTE!! We've received countless heartbreaking reports of notorious scammers and we’ve successful recovery them back via contact thomasunlimitedhackers@gmail.com

    Do contact us on ((Binary Recovery. University Grades.Wiping Criminal Records, FB & IG Hack, Telegram, Loads & Phone Hacking)) border us with your jobs & allow us give you positive result with our hacking skills. We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your financial problems, If you are in need of any other cyber hack services, we are here for you anytime, any day so contact us via our Email Address: thomasunlimitedhackers@gmail.com

    Regards
    THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS
    Email thomasunlimitedhackers@gmail.com
    Call/Text: +1 (985)465-8370
    Motto: We offer the fastest and reliable services

    YanıtlaSil
  69. MERHABA, Avrupa'da yaşayan adıyla Rebecca Michaelson. İşte ilgilenenler için güzel bir haber. Bugün boş bir [ATM KARTI] karşılığında stres teması olmadan (THOMAS FREDDIE) para kazanabilir ve bu kartlardan yararlanan şanslılardan biri olabilirsiniz. Bu PROGRAMLANMIŞ boş ATM kartı, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir ATM makinesine sızma yeteneğine sahiptir. Ana kartımı internetteki iyi bir Hacker'dan aldım, bu ATM Kartıyla her gün kişiler aracılığıyla 5000 dolar toplayabiliyorum:
    +1 (985) 465-8370 {thomasunlimitedhackers@gmail.com}
    Çok fakirdim ama bu kart beni zengin ve mutlu etti, Zengin olmak ve işini kurmak için bu fırsatı elde etmek istiyorsan o zaman bu Master kart için başvur, bundan çok mutluyum çünkü geçen hafta benimkini aldım ve bende var THOMAS FREDDIE UNLIMITED'dan 240.000,00 $ almak için kullandı Hackerlar kartı sadece fakirlere ve muhtaçlara yardım etmek için veriyor ve AYRICA FİNANSAL YARDIM SUNUYOR. sizinkini bugün THOMAS FREDDIE SINIRSIZ HACKERS'den alın. Lütfen e-posta ile thomasunlimitedhackers@gmail.com onlarla iletişime geçin.

    Teşekkür ederim ve Tanrı korusun

    YanıtlaSil
  70. Acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Kredi hizmetimiz hakkında bilgi almak için bize e-posta yoluyla ulaşın. e-posta : quickloan2020@hotmail.com veya WHATSAPP +1 (812) 266-9901

    YanıtlaSil
  71. 2018 de sonlandırdıgım 4/b prımlerım e devlette gırunmuyor.571 gun prımım nereye gıttı

    YanıtlaSil

Sorunuza ve yorumunuza en kısa zamanda yanıt verilecektir... Admin