Memurlara muayene ücreti başladı

Devlet memurları ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri 1 Ocak 2009 tarihi itibariyle ayakta tedavilerinde hekim ve diş hekimi muayenelerinde, protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımlarında, yardımcı üreme (tüp bebek) tedavilerinde katılım payı ödeyecekler. Konuya ilişkin, 5828 sayılı 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun 28. Maddesine göre hazırlanan Tedavi Katılım Payının Uygulanması Hakkında Tebliğ 31 Aralık 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak, 1 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tebliğ doğrusunda konuyu açıklamaya çalışalım.
Kimler katılım payı (muayene ücreti) ödeyecek

Devlet memurları ile birlikte, bakmakla yükümlü olduğu,
- Eşi,
- 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim görmesi halinde 25 yaşını doldurmamış ve evli olmayan çocukları ile yaşına bakılmaksızın Malul oldukları tespit edilen evli olmayan çocukları,
- Geçimi memur tarafından sağlanan anne ve babası
Katılım Payı Alınacak Sağlık Hizmetleri:
- Hekim ve diş hekimi muayeneleri
- Protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımı,
- Yardımcı üreme yöntemi tedavileri (Tüp Bebek)
Alınacak Katılım Payları:
a) Muayene ve Tedavilerde Alınacak Katılım Payları:
- İkinci basamak resmi sağlık kurumlarında her poliklinik muayenesi 3 TL muayene ücreti alınacak. Kızılcahamam Devlet Hastanesi, Kazan Devlet Hastanesi gibi ikinci basamak sağlık kuruluşlarındaki her bir poliklinik muayenesinde alınacak ücret.
- Eğitim Araştırma Hastanelerinde yine her bir poliklinik muayenesi için 4 TL muayene ücreti alınacak. Ankara’daki Atatürk Araştırma Hastanesi’nde yapılan muayeneler bu ücret kapsamında sayılmaktadır.
- Üniversite Hastanelerinde her bir poliklinik muayenesi için 6 TL muayene ücreti alınacak olup, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültelerinde yapılan muayeneler bu ücretlendirme kapsamında sayılmaktadır.
- Vakıf Üniversiteleri ve Özel hastaneler de ise, yine her bir poliklinik muayenesi için 10 TL muayene ücreti alınacak olup, muayene ücreti en fazla %30 oranında artırılacaktır. Fatih Hastanesi, Başkent Hastanesi özel üniversite hastanesi olarak veya Akay Hastanesi, Bayındır Tıp Merkezi ise özel hastane olarak bu kapsamda değerlendirilir.
b) Tıbbi Malzemedeki Katılım Payı:
Protez, ortez, ve tıbbi malzemeler için, devlet memurları ve bakmakla yükümlü olanlar için her bir tıbbi malzeme için %20 oranında katılım payı alınacaktır. Katılım payı uygulanacak tıbbi malzemeler, gözlük cam ve çerçeveleri, ağız protezleri, vücut dışı kullanılan protezler ve ortezler…
c) Yardımcı Üreme Yöntemlerindeki Alınacak Katılım Payı:
Aşılama, Tüp Bebek, Mikroenjeksiyon gibi yardımcı üreme yöntemlerindeki,
- Birinci denemede %30,
- İkinci denemede %25
Oranında katılım payı alınacaktır.
Birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında (sağlık ocakları) yapılan muayene ile aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde aile hekimi muayenelerinden katılım payı alınmayacaktır. Ayrıca acil poliklinik muayenelerinde katılım ücreti alınmayacaktır. İlçemizde aile hekimliği uygulaması olmaması nedeniyle, sağlık ocağındaki muayenelerden herhangi bir ücret alınmayacaktır.
Muayene Katılım Payları Nasıl Tahsil Edilecek,
Devlet memurları ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin muayene katılım payları, muayene ve tedavi oldukları sağlık kurum ve kuruluşları tarafından düzenlenen tedavi faturaları kurumlarına gönderilerek, kurum mutemeti tarafından memurun aylık ve ücretinden kesilmek suretiyle tahsil edilecektir.
Muayene Katılım Payları Aylıklardan Kesilmesine İlişkin İşlemler,
- Katılım payı tutarları memurların takip eden aydaki aylıklarından kesilmek üzere aylıklara ait ödeme belgeleri (bordrolar) üzerinde gösterilecek,
- İstifa nedeniyle görevinden ayrılan devlet memurunun katılım payı tutarı aylık bordrosuna yansıtılmadığı için, kişiye borç çıkarılarak tahsili sağlanacak, ancak katılım payı tutarı 15 TL’den az olması durumunda takip edilmeyecek ve kayıtlara alınmayacaktır.
- Memur emekli olması durumunda, maaşından tahsil edilemeyen katılım payı, Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderilerek emekli maaşından tahsil edilecektir.
- Devlet memuru veya bakmakla yükümlü olanlar muayene olduktan sonra devlet memurunun ölmesi durumundan muayene katılım payı alınmayacaktır.
- Devlet memurlarının aylıklarından her ay için maaşlarından yapılacak kesinti miktarı brüt asgari ücretin %20 sini geçmeyecektir. Yani 133,2 TL’yi geçmeyecektir. Kesinti yapılacak katılım payının bu miktarı (133,2 TL) aşması halinde kalan tutar sonraki aylardaki aylıklarından kesilmeye devam edilecektir.
- Muayene katılım paylarına ilişkin yersiz bir kesintinin yapılıp yapılmadığına ilişkin bir tereddüt doğması durumunda, memurun talebi üzerine maaş mutemetliklerince gerekli bilgi verilecektir. Yersiz kesinti olması durumunda gerekli işlemler yapılacaktır…

Yeşil Kartlılar da Katılım payı ödeyecek…
Devlet memurları gibi Yeşil Kart kapsamında sağlık yardımı alan tüm vatandaşlarımızda yukarıda belirttiğimiz katılım payı ücretlerini ödeyeceklerdir. Memurlardan tek farkı Yeşil Kart sahibi olanlar, tedavi ve muayene ücretlerini eczaneye ödeyecek olmalarıdır. Yeşil kart sahipleri her bir reçeteleri için katılım payı ödeyeceklerdir.
Yeşil kartlıların birinci basamak sağlık kuruluşunda, yani sağlık ocağındaki tedavilerinden ve acil poliklinik muayenelerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir…
dsirikligil@gmail.com

13 yorum:

  1. MERHABA KOMSUMA YARDIMCI OLMAK ICIN SIZE DANISMAK ISTIYORUM SORUM ŞU KOMSUMUN EŞI 1996 DA VEFAT ETMIŞ 9 SENE SONRA NIKAHSIZ 1 EVLIK YAPMIS HALENDE BIRLIKTELIGI SURUYOR KREDI BORCUDA VAR MAASINDAN KESILIYOR BORCUNUN BITMESINI BEKLIYOR NIKAH YAPMAK ICIN AMA COCUKLARI VE KAYINLARI TEHDIT EDIYORLAR MAASI ALIYO DIYE SIKAYET EDICEZ DIYE HER HANGI BISEY OLURMU KADINCAZ ZOR DURUMDA MALI DURUMUDA IYI DEGIL MAASI KESILIRMI BU KADININ

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Sosyal Güvenlik Kanununa göre, boşanmış eşlerin bir arada yaşaması durumunda ölüm aylıkları kesilmekte, ve geriye dönükde ödenmiş olan aylık alanmaktadır. Ancak, ölüm aylığı almakta olan kadının başka biriyle birlikte yaşaması durumunda aylığı kesilmemektedir. Resmi nikah kıydırması durumunda almış olduğu ölüm aylığı kesilir.

    YanıtlaSil
  3. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-

    posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam

    etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil
  4. emekli sandığından emekli maaşı alan bir kişi sonradan %77 oranında engelli raporu aldıysa,halen almakta olduğu emekli maaşında bir değişiklik olabilirmi?

    YanıtlaSil
  5. Dikkat.

    Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu

    e-postayi basvurun.
    Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com)

    Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    Dogum (4) Tarih: .................
    (5) Cinsiyet: .........................
    (6) Medeni Hali: ...............
    (7) Ülke:
    (8) Devlet: .....................
    (9) Ev adresi: .........
    (10) Ofis adresi: .........
    Kredinin (11) Amaç:
    (12) E-posta adresi:
    (13) Telefon numarasi: ...........
    (14) Faks numarasi: .............

    Web Luis

    YanıtlaSil
  6. Eger bir kredi ihtiyaciniz var mi? Noel kredisi? biz kredinin her türlü vermek Borç kredi, ticari kredi, tibbi kredi, ev kredisi, ögrenci kredisi mali yardim için e-posta ile bize bugün: richardalicia2@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. Merhaba

    Tasarıları ödemek ve projelerinizi% 2'lik en düşük bir faiz oranı ile yeni bir finansman başlatmak için hızlı ve rahat bir kredi başvurusunda bulunun. Bugün şu adresten bizimle iletişime geçin: FOXFINANCE1996@GMAIL.COM, FOXFINANCE20@YAHOO.COM, minimum kredi teklifimiz için gereken kredi miktarı ile kredi miktarı için 1.000.00'dır. Belgeli, kayıtlı ve yasal krediyiz. Bugün, Bu krediyi almakla ilgileniyorsanız, kredi işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak için benimle iletişime geçin, kredi koşulları ve koşulları ve kredi nasıl size devredileceği gibi işlem yapın. İlgileniyorsanız acil yanıtınıza ihtiyacım var.
         NOT: Hızlı İşlem için Tüm Yanıtlar: FOXFINANCE1996@GMAIL.COM adresine gönderilmelidir.
    Teşekkür ederim,
    Bay FOX RODNEY

    YanıtlaSil
  8. İyi günler,
    Acilen bir krediye ihtiyacınız var mı?
    Borcunuzu temizleyin, işinizin genişlemesi, kişisel
    Kredi "ne başvurabilir,
    Düşük faiz oranı% 2 olan güvenilir kredi
    İyi kredi ile uygun fiyatlı ödeme planı
    Şartlar E-posta: ailesfunds@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Bireylere kredi veririz ve uygun bir oranda bedenleri işbirliği altına alırız. Size en uygun krediyi sağlamak için kendi belirlenmiş risk teknolojimizi kullanırız, hizmetlerimiz hızlı ve güvenilirdir, krediler başarılı başvurudan 24 saat sonra onaylanır. İlgilendiğinizde bir kredi almak, daha fazla ayrıntı için e-posta yoluyla geri dönmek: creditkredi@hotmail.com

    YanıtlaSil
  10. Küçük ve Büyük Krediler İçin Sınırlı Okyanus Canlıları ve İpotekleri% 2 faiz oranıyla.

    Bir işe başlamak veya faturalarınızı ödemek için bir krediniz mi var ?, Biz her çeşit kredi, özel kredi,
      bir yılda% 2 kadar düşük faiz oranları ile ticari ve kişisel kredilerle dünyanın herhangi bir yerinde 25 yıl geri ödeme süresi sağlamaktadır. Talep ettiğiniz her miktardan 1000'e kadar değişen kredileri sunuyoruz, bugün bize ulaşın;

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    +447087694046

    YanıtlaSil
  11. Bireylere kredi veriyoruz ve vücutları ekonomik bir intrest oranıyla işbirliği yapıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir doğru krediyi sağlamak için kendi belirlenmiş risk teknolojimizi kullanırız, başarılı başvurudan 24 saat sonra krediler onaylanır. İş kredisi almak, borç kredisi, tıbbi kredi almak isterseniz geri dönün. E-posta ile daha fazla ayrıntı: creditkredi@hotmail.com

    YanıtlaSil
  12. Merhaba ... benim adım Anita Smoak ve bugün çok mutluyum çünkü bu iyi kadından bir kredi aldım, bu yüzden bu mesajı tüm dünyadaki kredi arayanlara paylaşıyorum. kredi ihtiyacınız varsa ve banka ve özel şirket tarafından ayarlanmışsa ve daha sonra artık endişelenmeyen ve iyi girişimci bir kadının bulunduğu bu meşru şirketle iletişim kurduğunuzda, şimdi creditkredi@hotmail.com veya whats-app on + 1 (716) 592 6230

    YanıtlaSil
  13. Herkese merhaba, bugün çok heyecanlıyım. Sabinhelps@gmail.com'dan kredi almış kişilerin yorumlarını gördüm ve onların tavsiyelerine göre kayıt olmaya karar verdim. Birkaç saat önce, kendi banka hesabımdan talep ettiğim toplam 60.000 Euro'yu teyit ettim. Bu gerçekten harika bir haber ve gerçek bir krediye ihtiyacı olan herkese e-posta yoluyla başvuruda bulunmalarını tavsiye ediyorum: sabinhelps@gmail.com veya ona +79267494861'den whatsapp.

    YanıtlaSil

Sorunuza ve yorumunuza en kısa zamanda yanıt verilecektir... Admin