Sigortalılara Süt Parası Ne Kadar Ödenecek?

Analık sigortası kapsamında, sigortalı kadına ve sigortalı erkeğin sigortalı olmayan eşine ve kendi çalışmalarından dolayı emekli olmuş kadına, emekli erkeğin sigortalı olmayan eşine her doğumdan sonra çocuğun yaşaması şartıyla verilen emzirme yardımı(Süt parası) 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren 70 TL olarak ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 2009/11 Sayılı Emzirme Ödeneği konulu genelgesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu’nun 26.12.2008 tarihli 2008/507 sayılı kararı ile 2009 yılı için Emzirme Ödeneği 70.00- TL olarak belirlendiği duyuruldu. Bu yazımızda, süt parası nedir, kimler yararlanır, şartları nedir, nasıl alınır inceleyeceğiz.
Süt Parasından Kimler Yararlanabilir

Kısa vadeli sigorta uygulamaları kapsamında, 5510 Sayılı Kanun’un 4/1(a) ve (b) bendi kapsamındaki sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine, her çocuk için yaşaması şartıyla doğum tarihinden geçerli olmak üzere emzirme ödeneği verilir. Sosyal Güvenlik Reformundan önce, devredilen Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılar süt parası almaz iken yeni dönemde onlarda süt parası alacaklar…



Süt Parası Şartları
Sigortalı kadının veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğin emzirme ödeneği(süt parası) alabilmesi için;
a) 5510 sayılı Kanun 4/1(a) bendi kapsamında olanlar yani hizmet akdine istinaden bir işyerinde sigortalı (Eski SSK’lı)çalışanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması,
b) 5510 sayılı Kanun 4/1 (b) bendi kapsamında olanlar yani kendi adına ve hesabına (Eski Bağ-Kur’lular) çalışanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması gerekiyor.
Ayrıca, sigortalı olarak çalışanların hizmet akdinin sona erdiği tarihten, kendi ad ve hesabına çalışanların faaliyetlerine son verdikleri ya da gelir vergisi mükellefi olanlarının mükellefiyetlerinin sona erdiği tarihten başlamak üzere üçyüz gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadına veya eşi süt parasından yararlanacak sigortalı erkeğe, doğum tarihinden önceki onbeş ay içinde en az 120 gün prim ödenmesi şartıyla süt parası (Emzirme Ödeneği) verilecektir.
Başvuru
- Hizmet akdine istinaden çalışanlar (4/a kapsamındaki-SSK’lı) doğum yapılan hastaneden alınacak doğum raporu ve işyerinden alınacak vizite kağıdı ile bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya Sosyal Güvenlik Merkezine başvurabilirler.
- Kendi ad ve hesabına çalışanlar da (4/b kapsamındaki – Bağ-kur’lu) doğum yapılan hastaneden alınan doğum raporu ile bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne veya Sosyal Güvenlik Merkezine başvurabilirler.
İsteğe bağlı sigortalılar, kısa vadeli sigortalılık kapsamında prim ödemesi ve bildiriminde bulunmadıkları için emzirme (süt parasından) ödeneğinden yararlanamazlar.
Mail: dsirikligil@gmail.com

92 yorum:

  1. bebeğim 11 aylık süt parası alabilirmiyim
    eşim sigortalı

    YanıtlaSil
  2. yeşil kartlılar için geçerli mi bu veya onlar ne kadar alıyor bu süt parasını

    YanıtlaSil
  3. "bebeğim 11 aylık süt parası alabilirmiyim
    eşim sigortalı"

    Elbette, eşinizin işyerinden alacağı vizite kağıdı ile hastaneden size verilen doğum raporu ile alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. "yeşil kartlılar için geçerli mi bu veya onlar ne kadar alıyor bu süt parasını"

    Maalesef, Sigortalı olarak veya kendi adına hesabına çalışanlardan doğum tarihinden önceki 1 yıl içinde en az 120 gün prim ödeyenleri kapsamaktadır.

    Yeşil kartlıların, sigortalılığı primsiz ödemeler kapsamında değerlendirilmekte olduğu ve zorunlu sigortalılık kapsamında görülmediği için böyle bir yardım onlara verilmemektedir...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bir sorm olacak
    bebeğimiz 2 aylık
    anladığım kadarıyla para alabiliyoruz.
    alacağımız ücreti doğumdan itibaren mi ?
    geçen zamanı da alabilecekmiyim ve nekadar süre boyunca alacağım.

    YanıtlaSil
  6. Ayrıca ben doğum parası adı altında 50 tl bir para aldım,
    bu doğum parası ile emzirme yardımı aynı şeymidir ?

    Zülfikar mavi

    YanıtlaSil
  7. Sayın Zülfikar Mavi,

    Doğum 2008 yılı içinde gerçekleşmiş olduğu için, sizin doğum sonrası almış olduğunuz, 50 TL, emzirme ödeneği, emzirme yardımı veya süt parası olarak almış olduğunuz paradır. 4/a ve 4/b kapsamındaki sigortalılar için doğum sonrasında ödenen 70 TL lik yardım, doğum yardımı olarak da, emzirme yardımı veya süt parası olarak da tabir edilir. Ancak, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 16. maddesi gereğince, Emzirme Ödeneği olarak tabir edilir... Aynı şeydir..

    YanıtlaSil
  8. "Adsız dedi ki...
    Merhaba bir sorm olacak
    bebeğimiz 2 aylık
    anladığım kadarıyla para alabiliyoruz.
    alacağımız ücreti doğumdan itibaren mi ?
    geçen zamanı da alabilecekmiyim ve nekadar süre boyunca alacağım."

    Evet doğum nedeniyle, doğumdan önceki bir yıl içinde 120 günlük primi ödenmiş gün şartını taşımanız halinde Emzirme ödeneği veya Süt parası alabiliyorsunuz.
    Ancak, doğum sonrasında yapılan bu yardım bir doğumla sınırlı olup bir defaya mahsus olarak 70 TL ödenmektedir. Yani sürekliliği yoktur. Sürekli ödenen bir ödenek olmadığı için öncesi ve sonrası maalesef olmamaktadır. 70 TL ile sınırlı olup, bu rakam doğumdan sonraki 5 yıl içinde istenilen bir zamanda alınabilir.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba eşim 2 aylık hamile doğum yardımı veya emzırme parasından yararlanmak için hangi yolu izlememiz lazım.bi de yardımın toplam tutarı ne kadar?

    Serkan

    YanıtlaSil
  10. Serkan Bey,
    Merhabalar,
    Eşiniz Analık sigortası kapsamında eğer kendisi sigortalı ise doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta geçici iş göremezlik ödeneğini alabilir. Geçici iş göremezlik ödeneği alabilmesi için, doğum yaptığı tarihten önce 90 gün adına prim ödenmesi yeterlidir. Bu durumda, 16 haftalık, son üç aylık kazancının günlük ortalamasının 2/3 ü oranında günlük geçici iş göremezlik ödeneği alır.
    Ayrıca, doğum yaptığı tarihten geriye dönük 120 günlük ödenmiş primi varsa her doğumda bir defaya mahsus verilen emzirme ödeneğini alabilir. Bu ödenek, 2009 yılında 70 TL olarak verilmektedir.
    Yok eğer sigortalı değil, sizin bakmakla yükümlülüğünüz altında ise ve sizinde eşinizin doğum yaptığı tarihten geriye dönük 120 gün ödenmiş priminiz var ise size 70 TL emzirme ödeneği veya doğum yardımı dediğimiz bir defaya mahsus bu ödenek verilir...

    Ayrıca eşiniz sigorta kapsamında değilse, şimdiden sigortalı olması durumunda doğum yaptığı tarihe kadar gebelik ve doğum nedeniyle verilecek ödenek ve yardımların şartını rahatlıkla yerine getirebilir..

    YanıtlaSil
  11. merhabalar ,
    mayıs ay'ı başında doğum iznim başlıyor fakat ocak ve şubat aylarında iş yeri tarafından ücretsiz izne çıkartıldım bu ay içinde tekrar ücretsiz iznim olacak bu ücretsiz izinler doğumdan sonra doğum parası almamı engelliyormu yani alamama gibi bir şey söz konusumu? teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  12. Emzirme Ödeneği alabilmeniz için doğumdan önceki 1 yıl içinde adınıza 120 gün prim ödenmesi yeterlidir. Ücretsiz izinde olmanız doğum sonrası alacağınız, emzirme ödeneğine mani olmaz.

    Analık sigortası kapsamında, Geçici iş göremezlik ödeneği almanız için de, doğum iznine ayrılmadan önce sigortalılık niteliğiniz kaybetmemeniz şartıyla, doğumdan önceki yıl içinde 90 gün prim ödenmişliği şartıyla doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası da 8 hafta olmak üzere 16 haftalık geçici iş göremezlik ödeneğini de alırsınız.

    YanıtlaSil
  13. TEKRAR MERHABA ,
    YAZMIŞ OLDUĞUNUZ CVP İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. DEVLET ÜCRETSİZ İZNİ 9 GÜNE KADAR KABUL EDİYORMUŞ. 9 GÜNDEN SONRASINI İŞTEN AYRILMIŞ OLARAK KABUL EDİYORMUŞ.BU YÜZDEN 16 HAFTALIK GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDENEĞİNİ ALAMIYORMUŞUZ , YANİ DOĞUM İZNİNDEN ÖNCE SON 4 AY'IN KESİNSİTİZ ÖDENMİŞ OLMASI GEREKİYORMUŞ.BU KONUYLA İLGİLİ BİLGİNİZ VAR MI? YARDIMIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar,

    Ücretsiz izinde süre söz konusu değildir, çalışan olarak siz ve işvereninizin karşılıklı yazılı şekilde anlaşmanızla süre belirlenir. Bu konuda, bu kadarı kabul edilir sonrasında iş akdi feshedilir diye bir durum yok.
    Ücretsiz izne çıkışınız, işverenle sizin aranızdaki yazılı anlaşma ile olmuş olması gerekiyor. Bu doğrultuda, iş akdiniz sona ermeyip sadece askıda kalır. Sigortalılığınız sürdüğü için, iş akdiniz feshedilmediği için geçici iş göremezlik ödeneği alabilirsiniz.

    Doğum nedeniyle Geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeniz için, son 4 ayın priminin ödenmiş olması şartı değil, doğum yaptığınız tarihten önceki bir yıl içinde 90 gün, yani 3 ay adınıza prim ödenmiş olması yeterlidir.

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  15. merhabalar eşim sözleşmeli öğretmen ssk ya bağlı doğol olarak sorum eşimin 8+8 haftalık doğum izninde maaşı yattı çevremden ssklılara doğum ödeneği veriliyormuş sskdan alacağım doğum ödeneği benim mi oluyo yoksa o para nereye verilecek herhangi bir uç işlemiş olmak istemiyorum sonuçta devlet kuruşuna kadar faiziyle alacağını biliyorum cevaplandırırsanız memnun olacağım iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar,
    Eşinizin Sözleşmeli kamu personeli olması nedeniyle kendisine sizinde belirttiğiniz gibi doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık geçici iş göremezlik ödeneği veya ücretli izin verilmektedir. Doğum izninde olduğu dönemde maaşını alması nedeniyle SGK dan geçici iş göremezlik ödeneği almasına gerek kalmamış, eğer almış olsaydı bu ödenek kurumu tarafından maaşından kesilecekti. Buraya kadar aldığı tüm ödenekler normal.
    Birde çalışan kadınların doğum sonrası her doğum çocuğunun yaşaması şartıyla bir defaya mahsus verilen emzirme ödeneği bulunmaktadır. Bu yardımda 2009 yılı için 70 TL olarak ödenmektedir.
    Eşinizin, 5510 sayılı Kanunun 4-1/c bendi kapsamında sigortalı olmasınedeniyle kısa vadeli sigortalar tabi olmadığı için kendisine emzirme ödeneği verilmemektedir. Eğer siz Bağ-Kur veya SSK kapsamında çalışıyor iseniz, Doğum raporu ile başvurup bu ödeneği alabilirsiniz...
    Yani herhangi bir yere vereceğiniz veya yanlış aldığınız bir yardım veya ödenek yok. Daha alacağınız var. O da emzirme ödeneğiniz..

    YanıtlaSil
  17. MERHABALAR.BEN 2008 AĞUSTOS AYINDA 3 YILLIK ÇALIŞTIĞIM YERDEN İSTİFA EDEREK AYRILDIM.EYLLÜL AYINDA YENİ BİR İŞE BAŞLADIM.BURADANDA KRİZ NEDENİYLE İŞTEN ÇIKARILDIM.SÜREM YETMEDİĞİ İÇİNDE İŞSİZLİKK MAAŞI ALAMIYORUM.2009 MART AYINDA DA SİGORTAM BİTTİ.HAZİRANDA EŞİMİN DOĞUMU VAR.BEN KENDİMİ 3 AYLIK SİGORTALI GÖSTERİRSEM EŞİM BENİM SİGORTAMDAN FAYDALANABİLİRMİ.AYRICA EMZİRME PARASI ALABİLİRMİYİM.

    YanıtlaSil
  18. Merhabalar,

    İsteğe bağlı sigortalı olmanız durumunda, 30 gün prim ödemenizle birlikte siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz eşiniz, çocuklarınız sizin genel sağlık sigortalılığınız kapsamında genel sağlık sigortalısı olurlar. Sağlık hizmeti alabilirler.
    Bir işverene tabi çalışırken hizmet akdi sona erip işten ayrılan kadın sigortalı veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan eşi, iş sözleşmesi sona erdikten itibaren 300 gün içinde doğum yapması durumunda,emzirme ödeneği için aranan 120 gün primi ödenmiş gün sayısı şartı doğum yaptığı tarihten önceki 15 aylık sürede aranır.
    Bu durumda, eşinizin doğum yaptığı Haziran ayından geriye dönük 15 aylık sürede, adınıza hizmet sözleşmesine bağlı olarak veya kendi adınıza ve hasabınıza çalışmalarınızdan dolayı 120 gün prim ödenmişliğiniz olursa 70 TL Emzirme ödeneği alabilirsiniz.

    İsteğe bağlı sigortalı olmanız durumunda ödediğiniz primler, emzirme ödeneği için gereken 120 gün prim gün sayısı hesabında dikkate alınmaz.

    YanıtlaSil
  19. ALLAH RAZI OLSUN SZİDEN.İLK DEFA SORUMA BİRİ CEVAP VERDİ.YANİ BUGÜNE KADAR ÇOK FORUMLARA KATILDIM KİMSE CVP YAZMADI.BEN BUGÜN SİGORTAYA GİTTİM BANA DEDİLERKİ DOĞUM ANINDA SENİN SİGORTALI OLMAN GEREKİYOR.ŞİMDİ İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILIK DURMUNDA BEN MAYIS AYINI KOMPLE YATIRSAM HAZİRANI YATIRMASAM 3 AY SÜREYLE EŞİM VE BEN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDLANABİLCEMMİ?

    YanıtlaSil
  20. BİR SORUM DAHA OLUCAK.DAHA ÖNCEKİS ORUMDA DA YAZMIŞTIM.EN SON ÇIKARILDIĞIM YERDEN 3 AYIMI DOLDURMADAN ÇIKARILDIM.BURAYA GİRMEDEN DE 3 YILDAN BERİ ÇALIŞMIŞ OLDUĞUM İŞİMİ KENDİ İSTEĞİMLE BIRAKTIM.BU YÜZDEN İŞSİZLİK PARASI ALAMIYORUM.FAKAT BENİM ANLAMADIĞIM BENİM 3 YILLIK İŞSİZLİK FONUNA KESİLMİŞ PARAM BULUNMAKTADIR.VE BEN ŞUAN İŞSİZİM VE BEN HİÇ BİR ŞEKİLDE PARA ALAMIYORUM.BUNUN BİR ÇARESİ YOKMUDUR?AYRICA 3 AYLIK SİGORTALI GÖZÜKSEM İŞSİZLİKTEN NE KADAR PARA ALABİLİRM.DAHA ÖNCEDEN FONA YATAN PARALARIN FAYDASI OLURMU?

    YanıtlaSil
  21. teşekkür ederim verdiğiniz bu değerl bilgiler için ikinci bir sorum olacak müsade ederseniz böyle bir durumda olan bir öğretmen arkadaşım var sözleşmeli ingilizce öğretmeni kendisi hem maaş aldığını hemde yaklaşık 3000 tl doğum ödeneği aldığını söyledi maaşından da şimdiye kadar hiç kesilme olmamış bu cesaretle bede doğum raporu ve işgörmeklik raporlarını alarak bende başvurdum banada o miktarın yatacağını söylediler şimdi ben ileride elime geçecek olaan bu parayı alırsam ( bu arada ben kadrolu öğretmenim) eşimin maaşından ileride keserler mi yada başka bir ihtimal olarak faiziyle geri alırlar mı yukarıda bahsettiğim arkadaş okul müdürüne ilçe milli eğitime müfettişe ve muhtemete sorduğunu sorun çıkmayacağını söylemişler meblağ az olmadığından ve çok ihtiyacım olduğundan size danışarak hangi yolu izlemeliyim cevaplandırısanız eşim ve kendi adıma çok müteşekkir kalacağız. saygılarımızla eşim ve ben

    YanıtlaSil
  22. Mehmet Bey,

    Rica ederim.
    İsteğe bağlı sigortalı olduğunuz zaman sağlık kuruluşuna başvurduğunuzda prim borcunuzun olmamasına dikkat edin. İsteğe bağlı sigortalılıranı sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için geriye dönük bir gün bile borcu bulunmaması gerekir. Mayıs ayında isteğe bağlı olarak sigortalı olmanız durumunda, primini Haziran ayının sonuna kadar ödemeniz gerekir. Bu durumda genel sağlık sigortalı olarak sağlık yardımını alabilirsiniz. Sigortalılığın sona erdiği tarihten itibaren, 3 aylık genel sağlık sigortasından yararlanma şartı: zorunlu sigortalı olanların, işten ayrıldıkları tarihten geriye doğru 1 yıl içinde 90 gün sigortalılıkları var ise işten ayrılınca 90 gün yani 3 ay genel sağlık sigortalısı sayılır. İsteğe bağlı sigortalılar için böyle bir durum söz konusu değil. Aman dikkat edin.. Sonra mağdur olmayın...

    YanıtlaSil
  23. Mehmet Bey,
    İşsizlik ödeneğini alabilmeniz için, 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 51. maddesinde belirtilen şartlarda işten ayrılmış olmanız gerekmektedir.
    İşçinin kendi isteği ile iş sözleşmesini fesh etmesi durumunda işsizlik ödeneği verilmez.
    Yeni bir işe girmeniz ve bu iş yerinde, işten ayrıldığınız tarihten önceki son 4 ayda adınıza prim ödenmiş olması ve işten ayrıldığınız tarihten önceki son üç yılda sigortalı olarak çalışıp en az 600 gün prim adınıza prim ödenmiş olması durumunda işsizlik sigortasından yararlanabilirsiniz...
    İşsizlik ödeneği için değil, umarım ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek bir işe girebilirsiniz...

    YanıtlaSil
  24. PEKİ İSTEĞE BAPLILAR İÇİN SÖZ KONUSU OLAN NEDİR?BEN MAYISTAN HAZİRAN SONUNA KADAR SİGORTAMI YATIRCAM.KAÇ AY MUAYENE OLABİLİRİM?EĞER BİLGİNİZ VARSA İSTEĞE BAĞLI SİGORTA AYLIK KAÇPARAYA MAL OLUYOR?SON CEVAPTAKI TEMENNİNİZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİM.ÜLKENİN BU DURUMUNDA İŞE GİRMEK ÇOK ZOR FAKAT ALLAHTAN UMUT KESİLMEZ.TEKRAR SİZE TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  25. Sayın Tobert,

    Merhabalar,

    Doğum nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği, çalışan kadının doğum izninde olduğu ve ücret almadığı günler için verilen bir ödenektir.
    Özel sektör çalışanları istirahatli oldukları dönemlerde geçici iş göremezlik ödeneği alırlar.
    29 Mart'ta yapılan değişiklikle de Kamuda sözleşmeli statüde çalışan 657/4-b kapsamındaki sözleşmeli kadın personele doğum nedeniyle doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 haftalık ücretli izin verildi. İstirahatli oldukları dönemde kendilerine ücret ödenmesine karar verildi. Ücretli izinli olmaları nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği almalarına gerek kalmadı. Eğer ki, hem ücretlerini alırlar hem de Sosyal Güvenlik Kurumundan geçici iş göremezlik ödeneği alırlar ise, aldıkları iş göremezlik ödeneği kurumları tarafından aylıklarından kesilecek.

    Arkadaşınız almış olduğu geçici iş göremezlik ödeneği de, kurumdan almış olduğu aylıktan kesilmiştir veya ilerideki aylıklarından kesilecektir.

    29 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Personel Değişiklik Kararı'nın 1. Maddesindeki ibare aşağıdaki gibidir.
    “Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür.”

    Siz kadrolu Kamu çalışanı olmanız nedeniyle, doğum izninizde ücretleriniz kesilmediği için ayrıca maaşınız geçici iş göremezlik ödeneği alamazsınız. Doğumdan sonra, 657/207. madde kapsamında 1 defaya mahsus doğum yardımı alabilirsiniz. Bu miktarda, 2009'un ilk altı ayı için 133,76 TL dir..

    YanıtlaSil
  26. Mehmet Bey,

    Tekrar merhabalar,

    İsteğe Bağlı sigortalı olmanız için, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü veya Merkezinden alacağınız başvuru dilekçesi ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca, Sigorta primleri için Prime esas aylık kazanç beyanında bulununuz.
    Örneğin, Mayıs ayında asgari ücret üzerinden (666 TL aylık kazanç gösterdiniz) prime esas kazanç beyanında bulundunuz ve isteğe bağlı sigortalılığınız Mayıs ayında tescil edildi. Haziran ayında ödeyeceğiniz prim 213,12 TL dir. Yatırdığınız bu primle hem siz hem bakmakla yükümlü olduğunuz eşiniz çocuklarınız, şartları tutması halinde anneniz ve babanız genel sağlık sigortası kapsamında sağlık yardımı alacaklardır.
    Mayıs ayında isteğe bağlı sigortalı olarak tescil edilmenizle birlikte sağlık yardımı almaya başlayacaksınız. Haziran ayında da, Mayıs ayının primini ödemenizle birlekte sağlık yardımı almaya devam edeceksiniz. Taki Temmuz ayında prim borcunuz görünene kadar sürecektir...

    YanıtlaSil
  27. ÇOK TEŞEKÜR EDERİM.SİZCE SİZİN BİLGİLERİNİZE GÜVENEREKTEN VE İNANARAK İSTEĞE BAĞLI SİGORTALILIKLA BİR İŞYERİNDE SİGORTALIMI GÖZÜKMEK AYNI ŞEYMİDİR.ÇÜNKÜ BEN ANNEMMLE KONUŞTUM.ODA PATRONUNA SÖYLİYECEK BENİM SİGORTAMI 3 AY KADAR YATIRCAKLAR YANİ ORADA BENİ ÇALIŞIYOR GÖSTERECEKLER.BUNUN BİR SAKINCASI YOKTUR UMARIM.ÇÜNKÜ BU SAYEDE 3 AY PRİM YATTIKTAN SONRADA SİGORTAM KESİLDİĞİNDE 3 AY DAHA MUAYENE OLABİLİRİM.

    YanıtlaSil
  28. Rica ederim,

    Elbette isteğe bağlı sigortalı olmakla, bir işyerinde sigortalı olmak arasında çok fark var...

    Kısa vadeli sigortalar kapsamında sağlanan yardımları alabilirsiniz, eğer sigortalılık süresini 3 ay değil, 4 ay olarak gösterttirip daha sonra iş akdiniz feshedilirse, yani işveren feshederse, işsizlik ödeneğide rahatlıkla alabilirsiniz.

    Sizi asgari ücretin üzerinden göstermesi durumunda, son çalıştığınız yerlerdeki toplam sigorta ödemeleriniz de son üç yıl içinde 600 gün ve daha fazla ise hem 180 gün işsizlik ödeneği alırsınız, hem de 180 gün yani işsizlik sigortası kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılırsınız...

    Ayrıca, doğum sonrasi emzirme ödeneği alabilirsiniz... yani 3 ay değil, 4 ay sizin sigorta primlerinizi ödemeleri durumunda yukarıdaki anlattıklarımdan yararlanabilirsiniz...

    saygılarımla...

    YanıtlaSil
  29. BENİM ESKİYE DAYALI 1250 GÜNÜM VAR.BUNLAR İŞSİZLİKTEN PARA ALMAK İÇİN YETERLİDİR UMARIM.PEKİ DEDİĞİNİZ GİBİ 4 AY SİGORTAM ASGERİ ÜCRET ÜZERİNDEN YATIRILIRSA İŞSİZLİKTEN AYLIK ORTALAMA NE KADAR PARA ALABİLİRİM?biliyorum benden sıkıldınız fakat çaresizlikten ne yapçağımı şaşırdım.işsizlikten alacağım para yatıracığım sigorta parasını karşılarmı onun için sormuştum.

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar,

    1250 günlük priminizden işten ayrıldığınız tarihten önceki son üç yılda,
    - 600 gün var ise 180 gün,
    - 900 gün var ise 240 gün,
    - 1080 gün var ise 300 gün işsizlik ödeneği alabilirsiniz.

    Alacağınız işsizlik ödeneğide işten ayrılmadan önceki son 4 ay içindeki prime esas brüt kazancınızın %40 olacaktır. Şimdi sizin ücretleriniz, asgari ücret üzerinden gösterilecek geçerli olan asgari ücret brüt tutarı 666 TL dir. Bu ücret doğrultusunda, aylık alacağınız işsizlik ödeneği 266,4 TL olacaktır...

    Eğer işten ayrıldığınız tarihten önceki son 3 yılda 600 gününüz varsa, 6 ay boyunca 266,4 TL aylık işsizlik ödeneği alabilirsiniz...

    primlerinizi rahat karşılar...

    YanıtlaSil
  31. Gerçekten yararlı bir site benimde bir sorum olacak eşim 2 mart.ta raporlu izne ayrıldı dogum erken oldu 7 martta sezeryan dogum oldu normalde 15. inde olması gerekiyordu sağlıklı bir kız yavrumuz oldu çalışabilir belgesini işyerine verdim kimligini çıkardım aile heminine bilgi verildi şu anda ne yapmam gerekiyor süt parası veya iş görmezlik ödenegi için eşimin 2 senelik sigortası yattı sorun yok tabi bilgim olmadıgı için doğum raporu 3 nüsha verdiler 1 nüfüs için geri ikisi nedir şimdiden teşekkür ederim
    Hüseyin

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar,

    Gözünüz aydın..
    Doğum nedeniyle iki ödenek alacaksınız, birincisi eşinizin doğum izni süresince çalışmadığı günler için geçici iş göremezlik ödeneği, diğeri de doğum nedeniyle bir defaya mahsus Emzirme Ödeneği.
    Geçici iş göremezlik Ödeneği için;
    - Eşinizin Doğum istirahatinde olduğu günleri gösterir Doktor raporu,
    - İşverenden alacağınız, doğum izninizden önceki son üç aylık net kazancınızı gösterir belgeler,
    - Doğum izninizden önceki aylara ilişkin hak edilen aylık dışında, prim ve ikramiye gibi kazancınız var ise bunları gösterir belge,
    - Doğum izninin başladığı tarih itibariyle eşiniz adına prim ödenip ödenmediğini gösterir belge,
    - Eşinizin PTTBank veya Banka Hesap numarası
    gösterir belgelerle siz elden veya eşinizin işvereni elektronik ortamda kuruma bildirir...
    Kurum Kayıtlarına geçtiği tarih itibariyle 7 gün içinde veya en geç 10 gün içinde eşinizin çalışmadığı günler için geçici iş göremezlik ödeneği verilir...
    Emzirme Ödeneği için ise,
    Doğum raporu ve işverenden alacağınız vizite kağıdı ile eşinizin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne veya Sosyal Güvenlik Merkezine başvurup alabilirsiniz. Emzirme ödeneği 2009 yılı için her doğum için bir defaya mahsus 70 TL olarak ödenmektedir...

    YanıtlaSil
  33. merhaba ben 4\c kapsamında ücretli öğretmen olarak çalışıyorum.ssk lıyım yaptığım sözleşme 12 haziranda bitiyor. 15 haziranda doğum yapacağım.bu durumda önceden ücretli izine ayrılabiliyormuyum.çünkü ben çalıştığım gün için ders ücreti alıyorum çalışmadığım günlerde ücret ödenmiyor. şuan 7 aylık tam ssk pirimi yattı.yada hiç ücret alamayacakmıyım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar,
    5510 sayılı Kanunun 4. maddesinin 1. fıkrasının c bendi kapsamındaki Kamu idarelerinde ders ücreti karşılığı görev verilenler ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (c) bendi kapsamında çalıştırıldığınız için yine 5510 Sayılı Kanunun 4. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılırsınız. Kamuda çalışan diğer kadrolu ve sözleşmeli personel dışında değerlendirilmekte olduğunuz için, sigortalılık hak ve yükümlülüğünüz 5510 sayılı Kanun 4/a kapsamındadır. O nedenle, 657 Sayılı Kanunun 4/a ve 4/b'li çalışanları gibi doğum nedeniyle ücretli izin hakkınız maalesef bulunmamaktadır. Ama 5510-4/a kapsamındaki sigortalı kadınlar gibi, doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık doğum izniniz bulunmaktadır. Doğum izniniz süresince'de geçici iş göremezlik kapsamında doğumdan önce ve sonra 8'er haftalık geçici iş göremezlik ödeneği alabilirsiniz.
    Doğumunuza 8 hafta kaldığı doktor raporu ile belirlendiği tarihten önceki 1 yıl içinde toplam 90 günlük adınıza prim ödenmiş olması geçici iş göremezlik ödeneği almanız için yeterlidir. Doğumunuza 8 hafta kala, doktorunuza veya sağlık kuruluna doğum izninizin başladığına ilişkin raporu yazdırarak doğum iznini başlatınız. Rapor tarihinizden önceki ödenmiş primleriniz 90 gün olması durumunda, geçici iş göremezlik ödeneğinizi alırsınız...
    Sözleşme yaparak işe başladığınız tarihten, doğum izninizin başladığı tarihe kadar (doktorunuzun doğuma 8 hafta kalmıştır, ibareli raporu verdiği tarihe kadar)ki çalışmalarınızı adınıza prim ödenmiş günlerin toplamı yeterki 90 gün olsun.. Hem doğum öncesi 56 gün, hem de doğum sonrası 56 gün olmak üzere toplam 112 gün geçici iş göremezlik ödeneği alırsınız...

    YanıtlaSil
  35. ender

    iyi gunler esim doğum vaktinden once rahatsizlandi malesef cocuğumuz gelisim gostermediği icin ölü doğdu eşime 56 gunluk is goremez raporu verildi. ancak eşimin bu rapordan onceki son 4 aydaki ssk gun sayisi 74 gun. rapor parasi almaya hak kazanamayacakmi esim 90 gun dolmadiği icin

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar,
    Büyük geçmiş olsun...
    Geçici iş göremezlik ödeneği için aranan sigortalılık süresi son 4 ay veya son 3 ayda değil, doğum tarihinden önceki son 1 yılda aranır. O nedenle, eşinizin doğum yaptığı tarihten önceki son 1 yıl içinde adına yatırılmış 90 günlük sigorta primi var ise, doğum iznine ayrıldığı rapor tarihi ile doğum yaptığı tarihler arasındaki çalışmadığı günler için gebelik geçici iş göremezlik ödeneği, doğum tarihinden sonraki 8 haftalık süre içinde analık geçici iş göremezliği alır.
    Eşiniz, çocuğun yaşamaması nedeniyle sadece her doğum için bir defaya mahsus verilen 70 TL lik emzirme ödeneğini alamaz..

    YanıtlaSil
  37. Merhabalar. Ben kadrolu öğretmenim. Doğum yapacak olan eşim de 4-b sözleşmeli öğretmen.
    Acaba,ben doğum yardımı alırken, aynı zamanda eşim emzirme ödeneği alabilir mi?
    İlginize teşekkürler.
    Selim Can

    YanıtlaSil
  38. Selim Bey, merhabalar...

    657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
    Madde 207- (Değişik: 26.6.1984- KHK 241/11 md.) Ana ve babanın her ikisi de Devlet memuru iseler ödenek yalnız babaya verilir. Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği yapılan doğum yardımı ödeneği daha yüksek ise, memur olan eşe ayrıca doğum yardımı ödeneği ödenmez, daha düşük ise yalnız aradaki fark ödenir."

    İki eşin çalışması durumunda, doğum yardımı tek eşe verilir. Siz kurumunuza başvurmanız durumunda, 134 TL doğum yardımı alabilirsiniz...
    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  39. merhaba ben ve eşim ssk lıyız doğum yardımı sadece bana mı veriliyor eşimin çalıştığı firmada doğum yardımı veriyormuş

    YanıtlaSil
  40. Merhabalar,

    Doğum sonrası, çocuğun yaşaması şartıyla verilen emzirme ödeneği sigortalı kadına ya da her ikisi de çalışıyorsa eşlerden birine verilir. Bu ödenek, 2009 yılında 70 TL olarak verilmektedir.
    Eşinizin, işyerinden doğum yardımı verilmesi iş sözleşmesinden dolayıdır. İşyerinin eşinize verdiği doğum yardımı Sosyal güvenlik Kurumu'ndan alacağı emzirme ödeneğini etkilemez. O nedenle, analık sigortası kapsamında verilen doğum sonrasi Emzirme ödeneğini alabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  41. MRH KENDİM SSK ÇALIŞMAKTAYIM EŞİM SSK DEĞİL EŞİM ŞUAN İKİNCİ COCUĞUMUZA HAMİLE SSK HERHANGİ BİR ÖDEME YAPIYORMU YAPIYORSA KAÇ AYLIK YAPIYOR VE MİKTARI NEKADAR TŞK LER

    YanıtlaSil
  42. Merhabalar,

    Eşinizin doğum yapması ve çocuğun yaşaması durumunda, size doğum nedeniyle bir defaya mahsus olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Emzirme Ödeneği verilecektir.
    2009 yılında bu emzirme ödeneği, 70 TL olarak ödenmektedir.
    Doğumdan sonra, hastaneden alacağınız doğum raporu ile bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne veya merkezine başvurarak bu yardımı alabilirsiniz.

    Eşinizin sigortalı olmaması nedeniyle emzirme ödeneğinin dışında herhangi bir yardım ve ödenek verilmemektedir.

    YanıtlaSil
  43. MERHABA BEN AĞUSTOS 16 DOGUM YAPACAGIM FAKAT MAYIS AYI SONU İLE İŞTEN ÇIKARILDIM 3 SENELİK BİR SSK ÖDEMEM VAR AYNI İŞ YERİNDE BENDE ANALIK ÖDEMESİNDEN YARARLANA BİLİRMİYİM TEŞEKÜRLER

    YanıtlaSil
  44. Merhabalar,

    Mayıs ayı sonu itibariyle iş sözleşmenizin sona ermesi ve sigortalılığınızın olmaması nedeniyle doğumunuza 8 haftadan fazla bir süre kaldığı bir tarihte işten ayrılmış oluyorsunuz. Doğum nedeniyle, geçici iş göremezlik alabilmeniz için doğumunuza 8 hafta kaldığına ilişkin doktor raporunu aldığınız tarihte sigortalı olmanız ve geçici iş göremezliğiniz başladığı tarihte sigortalılığınızın sürmesi gerekmektedir.
    Mayıs ayının sonunda işten ayrılmanız halinde, doğumunuza 8 hafta kalıncaya kadar sigortalı kalıncaya kadar da sigortalılığınız başlamaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneği alamazsınız. O nedenle en azından işten mayıs ayında değil, temmuz ayında ayrılmanız ve çalışıyorken doğum raporu alırsanız doğum nedeniyle doğum öncesi 56 gün, doğum sonrası da 56 gün geçici iş göremezlik ödeneği alabilirsiniz..
    Onun dışında, doğumdan sonra bir defaya mahsus 70 TL emzirme ödeneğinizi sigortalı olma şartı aranmaksızın alabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  45. merhabalar,

    eşim haziran ayı sonu itibari ile sözleşme süresi dolduğu için işten ayrılacak. ekim ya da kasım başı gibi doğum olacak. iş göremezlik ödeneği için yeni bir işe başlaması şart mı? yoksa mevcut işyeri ücretsiz izin ile bu süreyi geçirerek 8 haftalık rapordan sonra çıkış yapsa iş göremezlik ödeneği alabilir mi?

    teşekkürler,
    Alper

    YanıtlaSil
  46. Merhabalar,

    Eşinizin doğum nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alabilmesi için, doğuma 8 hafta kaldığına ilişkin doktor raporunu aldığı tarihte sigortalı olması gerekir. Yani Doğum öncesi 8 haftalık sürenin başladığı, doğum istirahatine ayrıldığı gün sigortalı olarak doğum iznine ayrılması ve geçici iş göremezliğinin başlaması gerekir...
    Eşinizin ücretsiz izne ayrılıp, doğumuna 8 hafta kalınca doktor raporu alması durumunda sigortalılık niteliğini yitirmediği için geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilir.
    Ücretsiz izin ve doğum istirahati bittikten 10 gün sonra sigortalılık niteliği sona erer. O nedenle, ücretsiz izne ayrılarak da doğum raporunu alıp, doğumdan sonraki 8 haftalık sürenin sonunda iş akdi feshedilebilir..
    Veya herhangi bir işyerinde, doğumuna 8 hafta kalaya kadar çalışarak, doğum raporunu aldıktan sonra işten ayrılabilir...

    YanıtlaSil
  47. Merhaba,
    2007 yılında doğan bebeğimiz için süt parası alabilirmiyim. Aslında diğer sorulara verilen cevapları incelediğimde 5 yıl içinde alabiliyorum. Ancak sorum şu şekilde olacak; bebeğimiz olduğunda çalıştığım şirketten ayrıldım ve yeni bir şirkette çalışıyorum. Doğum raporu ile vizite kağıdı verileceği için, eski şirketten mi vizite kağıdı istemeliyim, yoksa yeni şirketten alacağım vizite kağıdı geçerli olur mu? Ayrıca vizite kağıdındaki tarih ne zamana ait olmalı.
    Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  48. Merhabalar,

    Analık sigortası kapsamında verilen ödeneklerin zaman aşım süresi, yani hak düşürücü süre 5 yıldır. O nedenle emzirme ödeneğini şimdide alabilirsiniz.
    Bunun için, doğum yaptığınıza ilişkin hastanenin size verdiği doğum raporu ve şimdiki işyerinizden alacağınız vizite kağıdı ile bağlı bulunduğunuz SGK il /merkez müdürlüğüne başvurabilirsiniz...
    Doğum yaptığınız tarihte sigortalılık niteliğinizin sürmesi emzirme ödeneğini almanız için yeterlidir. Hatta, sigortalılık niteliğinizi kaybettiğiniz tarihten itibaren 10 ay içinde doğum yapsanız dahi emzirme ödeneği alabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  49. İYİ GÜNLER DURSUN BEY BEN TEMMUZUN 29 DOĞUM YAPICAM EMZİRME PARASINI NASIL ALABİLİRİM EŞİM SİGORTALI BEN DEĞİLİM ALABİLİRMİYİM KAÇ VERİLİYOR ALMA ŞARTLARI NELERDİR TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  50. Merhabalar,

    Emzirme ödeneğini siz değil, eşiniz sigortalı olduğu için eşiniz alabilir. Eşinizin emzirme ödeneğini alabilmesi için, doğum tarihinden önceki bir yıl içinde kendi adına 120 gün sigota primi bildirilmiş olması yeterlidir. Doğumdan sonra, hastaneden alacağınız doğum raporu ve eşinizin işyerinden alacağı vizite kağıdı ile bağlı bulunduğu sosyal güvenlik merkezine veya il müdürlüğüne başvurarak emzirme ödeneğini alabilirsiniz. 2009 yılı için emzirme ödeneği, bir defaya mahsus olmak üzere 70 TL olarak ödenir.

    YanıtlaSil
  51. ssk lı olarak çalışıyorum doğumdan sonra 70 tl aldım devamlı süt parası alabilirmiyim mehmet özdemir

    YanıtlaSil
  52. Maalesef,

    süt parası veya emzirme ödeneği her doğumda bir defaya mahsus olmak üzere verilmekte...

    YanıtlaSil
  53. merhabalar ben 25 haftalık hamileyim kendim ssklıyım dogum parası ve emzirme parası almak için ne yapmalıyım emzirme parası 70 ytl ise dogum parası nekadar? teşekkrler

    YanıtlaSil
  54. Merhabalar,

    Öncelikle hamileliğinizin 32. haftasında, ya da doğumunuza 8. hafta kaldığı gün doktorunuza veya sağlık kuruluşunuza başvururak, doğum nedeniyle geçici iş göremezlik, yani doğum raporunuzun başladığı doktor raporunuzu çıkarttırın. Doktordan,
    .... normal/çoğul gebelik. Doğuma 8 hafta kalmıştır.
    şeklinde bir rapor alarak işvereninize verip, doğum istirahatinizi başlatın. Doğum nedeniyle çalışamadığınız günler için, SGK'dan ücret alabilmek için muhakkak doğumunuza 8 hafta kaldığına dair raporu çıkarttırmalısınız.
    Doğum yapan sigortalı kadına doğumdan önce 56 gün, doğumdan sonra da 56 gün olmak üzere toplam 112 gün geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir. Doğum nedeniyle çalışmadığınız her gün için hastanede yatmanız durumunda, günlük brüt ücretinizin yarısı, ayakta geçirmeniz durumunda 2/3 üdür.
    Örneğin, asgari ücretle çalışan bir sigortalının günlük brüt ücreti 23,1 TL dir.
    İstirahatli günlerini ayakta geçirdiiğini düşünelim, 23,1 tl nin 2/3 ü 15,4 tl olur.
    İstirahatli olduğu her gün için 15,4 TL geçici iş göremezlik ödeneği verilir.
    Asgari ücretle çalışan kadın sigortalının doğum nedeniyle alacağı geçici iş göremezlik ödeneği;
    112x15,4= 1724,8 tl dir.
    Bunun dışında ayrıca sizinde belirttiğiniz gibi, bir defaya mahsus olmak üzere 70 tl emzirme ödeneği alır...

    YanıtlaSil
  55. iyi günler Dursun Bey.Ben 24 haftalık hamileyim. eşimin işyerinde çalışıyorum fakat şimdiye kadar adıma sigorta girişi yapmadık.eğer şimdi giriş yaparsak geçici iş görmezlik ödeneği alabilirmiyim.doktor 10 aralık 2009 da doğum yapacağımı söyledi.bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  56. Merhabalar,

    Geçici iş göremezlik şartlarının başlamasına 8 aylık bir süre kalmış. Sigortalı kadının geçici iş göremezlik ödeneği alabilmesi için, gebeliğinin 32. haftasında, yani doğum istirahatinin başladığı tarihten önceki 1 yıl için de 90 gün adına prim bildirilmiş olması gerekiyor. Hiç sigortalılığınız yok ise, bu 90 günlük şartı bu tarihten sonra doldurmanız, imkansız. Çünkü, sizin geçici iş göremezliğinizin başladığı tarih, yaklaşık olarak 24 Ekim 2009 tarihi oluyor, yani takriben 54 gün sonra, 90 günden az bir süre olduğu için geçici iş göremezlik ödeneği için aranan 90 gün şartı yerine getirilememiş oluyor... Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  57. merhaba
    ekimin 16 sında ilk 8 haftalık doğum izni hakkımı kazanıyorum.sigorta vs. herşeyim tamam.merak ettiğim sadece doktordan alacağım rapor ve iş yerinden alacağım vizite kağıdını iş yerine ve sgk'ya teslim etmem doğum iznimi başlatmama yetiyormu?çünkü kimse gerekli evrakların tam listesini bilmiyor ve ordan oraya gönderiyorlar.mesela "normal bir iş göremezlik raporu için hastane ve iş yerine bir,sgk ya 2 vizite kağıdı 2tanede iş göremezlik raporu isteniyor" gibi.teşekkürler

    YanıtlaSil
  58. Merhaba.
    Ben Sözleşmeli öğretmenim. 1 ay önce çocuğum oldu. Emzirme ödeneği 70 tl almak istiyorum. Tuncelinin bir ilçesindeyim. Kendim Gidemediğim için evrakları başka biriyle yollayacağım.
    120 GÜNLÜK VİZİTE KAĞIDI, Çocuğun nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, nüfus kayıt örneği, doğum raporu, banka hesap numarası, çocuğun sağlık karnesi nosunu yolluyorum. Birde dilekçe varmış. Bu belgelerin dışında başka bir şey varmı? evlilik cüzdanı vs. Bu dilekçe örneği nasıl? Örnek varsa yollayabilirmisiniz? ogretmen81@hotmail.com İyi günler… Yasin

    YanıtlaSil
  59. İyi günler Dursun bey. Eşim Mart 2006-Mayıs 2008 ayları arası sigortalı olarak çalıştı. İsteğe bağlı (Bağkur) sigortasını Mart 2009'dan itibaren yatırmaya başladık, ödemeye devam ediyoruz. Eşimin doğumu Kasım 2009 sonuna doğru. Annelik parasından faydalanabilirmiyiz ve bu ödenek bir defaya mahsus mudur? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  60. 657-b sözleşmeli devlet memuruyum. mart 2009 da doğum yaptım. eşim 657- a kadrolu devlet memuru. bu şartlar altında 1 dafeaya mahsus olan 70 tl lik emzirme ödeneğinden faydalanabiliyormuyum? tşkr ederim

    YanıtlaSil
  61. dursun bey ben şu anda işsizlik maaşı almaktayım ve yakında doğum yapıcam süt parasından yararlanabilirmiyim ve nereye baş vurmam gerekir

    YanıtlaSil
  62. ıyı gunler 8 aylık bır bebegım var dogum raporu elımızde yok yınede bu parayı alabılırmıyız bılgılendırırsenız sevınırım

    YanıtlaSil
  63. MERHABA 2007 NISAN AYINDA EŞİM DOGUM YAPTI VE BIZ SÜT PARASINI ALMADIK VE 5 YIL GECERLI OLDUGUNU OGRENDIK YANI SIMDI ALABILIRIZ.ANCAK BEN AFYONDA GOREV YAPIYORUM VE BAGLI BULUNDUGUM ŞİRKET İSE İZMIRDE YANI SSK PRIMLERIM İZMIRDEN YATTIGI ICIN GEREKLI EVRAKLARI İZMİR SSK İL MUDURLUGUNE VERMEM GEREKIYORMUS.BIRDE EGERKI EVRAKLARI IZMIR SSK İL MUDURLUGUNE VERMEM GEREKIYORSA NASIL ULASTIRACAGIM.ŞIMDIDEN TŞK EDEERIM...seçkin.

    YanıtlaSil
  64. 15 aylık oğlum var.bu sütparası için müracat ettim postaneden 20 gün içinde gelir alırsınız dediler.20gün içinde para gelmedi.tekrar gittim dosyanız işleme koymusuz.50tl.alacaksınz.bugunlerde gelirdediler.3 ay oldu gelmedi.bu sütparasının bir süresi varmı.neden alamadım.

    YanıtlaSil
  65. eşim 45 ğün önce doğum yapdı doğum ve emzirme parası alabilmem için ne yapmam lazım ve nekadar alabilirim

    YanıtlaSil
  66. iyi günler ben 49 gün önce doğum yaptım eşim polis memuru ama şuan askerde bende emzirme parasını alabilir miyim ilginize teşekkürler

    YanıtlaSil
  67. merhaba ben ve eşim aynı iş yerinde çalışırken işte çıkrıldık ve işsizlik ödeneği alıyoruz ikimizde aynı zamanda eşim 7 aylık hamile doğum yaptığında bizde emzirme süt parası alabilirmiyiz alabilirsek ne kadar sürede ne kadar alırız.

    YanıtlaSil
  68. iyi günler
    32 haftalık hamileyim ve doktorum 5 hafta daha çalışabilir rapor verdi. 37 haftaya kadar çalışabileceğim. 37. haftaya kadar çalışabilir raporumu iş verenin ssk ya göndermesi gerekiyormu. yoksa 37.hafta bittiğinde izine ayrıldığım zamanmı gönderecekler. raporlu olduğum dönemlerde ödenek alabilmem için benim ayrıca rapor ve vizite kağıdıyla ssk başvuruda bulunmam gereklimidir.

    YanıtlaSil
  69. ben 2006 dan beri sözleşmeli öğretmenlik yapmaktayım eşim ev hanımıve mart 2010 doğum yaptı biz bu durumda emzirme yardımı yada doğum yardımı alabilirmiyiz ve alabilmemiz için ne gereklidir. dilek

    YanıtlaSil
  70. süt parasının hesaba yattığını internetten nasıl öğrenebilirim

    YanıtlaSil
  71. merhaba bir sorum olacak ocak ay ı içerisinde bi olum oldu sgk ya başvuru yaptım 89 tl verilecek dendi bu süt parm asımı yoksa doğum üçretimi acaba yoksa aynı şeymi bide süt parasını ne kadar zaman her aymı alıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Süt parası veya analık yardımı dediğimiz, doğum nedeniyle bir defaya mahsus ödenen bir yardımdır. SGK'dan alacağınız 89 TL'lik yardım bir defalık yapılan bir ödemedir...

      Sil
  72. merabalar bebegım ıkı yasında ben almadım bu emzırme yardım bılgımyoktu boyle bıseyden.esım sıgortalı eşımden bakınıyorum ben alabılırmıyım yoksa sansımı kayıpmı ettım.yardımcı olursanz sevınırm.tesekkurler

    YanıtlaSil
  73. selamun aleykum
    merhaba ben eşimden boşandım lakin kararı temyize taşıdıkları için yeni dini nikahla evlendiğim eşime nikah kıyamadım .dini nikahli eşim ise babasının sgk sından istifade etmekte.yakın bir zamanda doğum yaptı kızımız oldu hamdolsun.şimdi ben eşim için süt parası alabiliyormuyum .ne kadar alabilirim birde kaç ay alabilirim.başarılar diliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.vesselam

    YanıtlaSil
  74. slm eşim sigortalı çocuğum da 17 aylık ben emzirme yardımından faydalanabilirmiyim? geçmişe dair ödeme yapıyorlar mı? yoksa başvuru tarihi itibariylemi ödeme yapıyorlar? ve ne kadar süreyle bu yardımı alıyoruz? teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  75. SLM ARKADAŞLAR BEN CALIŞAN BIRIYIM EŞİMIN SSK SI YOK BIZ NASIL SUT PARASI ALABILIRIZ SORDUM SSK GOREVLILERINE EŞİNİZDE SSKLI OLMALI SOYLUYORLAR DOGRU MU GERCEKTEN BILEN BIR VARSDA BENI ARASIN HAKKIMI ARAMAK ISTIYORUM 05344717134

    YanıtlaSil
  76. Having read this I believed it was very enlightening.
    I appreciate you spending some time and energy to put this article together.
    I once again find myself spending a lot of time both reading
    and leaving comments. But so what, it was still worth it!


    Also visit my web blog nude male

    YanıtlaSil
  77. It's amazing to go to see this site and reading the views of all colleagues regarding this post, while I am also keen of getting experience.

    Also visit my web-site :: youtu.be/1NAC6cN5fS0

    YanıtlaSil
  78. selamlar eşim 2022 özürlü yeşil kart sahibi 8 aylık hamile ben ssk lı çalışanım dogum gerçekleştiginde dogum parasını kaymakamlıktan mı yoksa ben ssk lı oldugum için benim üzerimden mi alınacak.. bu konuyla ilgili bir yazı bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  79. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-

    posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam

    etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil
  80. mrb ben eşimden ayrıldım şuan babamdan ssk lıyım hamileyim bende süt parası alabilirmiyim lütfen banada yardımcı olurmusunuz bu konuda

    YanıtlaSil
  81. merhaba ben yaklaşık iki yıldır ssk lı işte çalışıyorum.ama sağlıkta eşimin sigortasından yararlanıyorum.daha önce eşimin sigortasından yararlandığım için kendi sigortam adına açılış yapmadım ama primlerim düzenli yatıyor.şuan altı aylık hamileyim kendi ücretli iznimden ve süt haklarımdan yararlanabilirmiyim yoksa kendi sağlık sigortama geçmem gerekiyormu acil cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  82. Emekli babalarda yeni dogan couklarin süt parasini alabilirmi

    YanıtlaSil
  83. merhaba Admin eşim bizim sigortamızı kendisi yatırıyor sadece sağlıktan yararlanabiliyoruz. acaba bu emzirme ödeneği ve doğum parasını biz alabilirmiyiz? bebeğim 9 aylık...

    YanıtlaSil
  84. Süt parası basvurusundan sonra ayni gün içinde parayi alabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  85. 30 dakika içinde% 2 hızlı ve acil krediler bugün olsun. E-posta yoluyla daha fazla bilgi için bizimle irtibata (olsonfinancialgroup@outlook.com)

    YanıtlaSil
  86. Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu? Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz(finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    Dogum (4) Tarih: .................
    (5) Cinsiyet: .........................
    (6) Medeni Hali: ...............
    (7) Ülke:
    (8) Devlet: .....................
    (9) Ev adresi: .........
    (10) Ofis adresi: .........
    Kredinin (11) Amaç:
    (12) E-posta adresi:
    (13) Telefon numarasi: ...........
    (14) Faks numarasi: .............

    Web Luis

    YanıtlaSil
  87. Merhaba,
    Bankalar bir kredi elde etmek için size dönüyor,
    Şirketim size yardımcı olması için endişelenmeyin.
    Her çeşit krediler
    Minimum 10,000,00 TL'den 20 milyon TL'ye
    Şimdi kredi başvurusunda bulunun.
    Iletişim e-posta bağlantısı: kesteronlineservice@gmail.com

    Saygılarımızla.
    Şirket

    YanıtlaSil
  88. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    BORROWERS APPLICATION DETAILS


    1. Name Of Applicant in Full:……..
    2. Telephone Numbers:……….
    3. Address and Location:…….
    4. Amount in request………..
    5. Repayment Period:………..
    6. Purpose Of Loan………….
    7. country…………………
    8. phone…………………..
    9. occupation………………
    10.age/sex…………………
    11.Monthly Income…………..
    12.Email……………..

    Regards.
    Managements
    Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

    YanıtlaSil
  89. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para için garanti

    İyi kredi puanı ile Credit Financiaer Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    Whatsapp: +15184181390
    Doğrudan posta
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  90. Ben Iowa City, ABD'de bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim, hastanede yönetimin internette nasıl çalıştığını ve bu yıl insan organlarını alıp satması için tekrar başladığımızı ilan etme fırsatını verdim. Böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postadan bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımızı iyi bir miktarda parayla ödüllendiriyoruz ve Organlarda uzmanız Cerrahide ve donör olarak risk yok o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Sorunuza ve yorumunuza en kısa zamanda yanıt verilecektir... Admin